Collagen Plus 224g

collagen plus bh.jpg
collagen plus bh.jpg

Collagen Plus 224g

405.00

Collagen.plus - Joint support har uppgraderats och vi har nu tillsatt Nyponextrakt 4:1 och nyponpulver. Vilket motsvarar totalt 2000 mg per portion!

Övriga ingredienser är: CollagenBoswellia, MSM, Gurkmeja, Kondrotoin, Bromelain, C-vitamin.


Vårt collagen utvinns ur miljöodlad fisk och inte djurhudar. 
Collagen är ett fiberliknande protein som återfinns i hud, senor, ben, brosk, muskler och bindvävnad. 30 procent av hela proteinvikten består av collagen. Huden består till 75 procent av collagen - när man är 25 år - därefter avtar det med en procent per år.
Collagen har en funktion som stödstruktur och är nödvändig för musklernas och hudens elasticitet. Collagen är även fuktbindande och därmed utfyllande. 
Produktionen av collagen avtar med stigande ålder och därmed vighet och elasticitet i hud, bindvävnad, leder och muskler. När vi är 60 år kan vi ha förlorat upp till 30 procent av vårt collagen. Processen börjar redan vid 30-årsålder. Det kan bland annat yttra sig i ledproblem då ledbrosket till stor del (67%) består av collagen samt rynkig hud. 
Collagen tas inte lätt upp genom huden på grund av för stora molekyler. Vårt collagen är hydrolyserat, alltså spjälkat, i peptidform, vilket ger snabbt upptag. Naturliga smakämnen och en aning kristallisk fruktsocker (ej processat High Glucose Fruit Sugar) samt björksocker har använts för en behaglig fruktsmak. 

Anvisning: Lös upp 3/4 matsked (7 gram pulver) i ett glas vatten och rör om. Drick strax innan sänggående eller före frukost på tom mage. 

Add To Cart